Hvorfor stå opp om morgenen?

Jeg sover dårlig. Hvorfor? Kreftceller som sender ut stoffer som hisser meg opp? Nei. Frykt for døden og dens forspill som ikke er lystspill? Nei. Jeg sover dårlig fordi jeg vil tenke om dagen. Jeg vil forstå livet og landet. Finne ord som kan forføre menneskene og samfunnet i retning av de verdiene jeg tror på. Akkurat nå holder jeg på med to kronikker: «Deilig er jorden?» som kommer i Dagbladet juleaften og «En finger og en knyttneve til FrP» som kommer i VG 18. desember. Følg med, følg med. Men for å tenke og skrive må hjernen være klar og oppfinnsom. Derfor må jeg sove godt om natten. Det nytter ikke med sovemedisin. Da blir det bare bomull i hodet dagen etter. Den beste sovemedisinen er å gi opp. Å vedta i sengen at i morgen skal jeg være en manet. Gå tur i Botanisk hage, løse kryssordet Enkel nøtt, ligge på sofaen med et Kashmirpledd og høre Edith Piaf. Men hvorfor skal jeg da stå opp?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s