Nytt språk

Også språket forandrer seg i siste akt. Ordene får nytt lys og mørke av siste bål og kommende aske. Den tomme klisjeen «To be or not to be», får ny atomladning. Jeg tenker meg plutselig om før jeg sier: «Nå går det til helvete».

Jeg ,traff en kollega på trenings-studio i dag. Gammel og syk han også. Men vi var enige: Vi må passe på kroppene våre. Det er der vi bor. Det er der vi har midlertidig opphold.

Til fødselsdagen min fikk jeg hilsen fra Iona og David med bilde av en skarv  som står på en stake i elven Tarus som går gjennom Lisboa. Iona og David reiser til alle steder i verden. Hver gang de ser en skarv, sender de den til meg: Skarv over Themsen, skarv under Golden Gate Bridge, skarv på ryggen til en flodhest i Okawango. Kanskje jeg bør bli gjenfødt som skarv? Jeg som er så glad i å fiske og fly over Røst og stå på et skjær og tenke meg om. Jeg må bare passe meg for å være skarvebaby på Higlvær i august, for da kommer Per Fugelli og vrir halsen rundt på meg og spiser brystet og hjertet mitt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s