Mitt beste kjøp

Bladet Dine Penger ringer. De vil intervjue meg til spalten: Mitt beste kjøp. Jeg prøver å bli kvitt dem med å si at vi ikke er glade i penger i vår familie. Vi liker ikke gode kjøp. For at journalisten skal forså alvoret i denne familiestyrken, forteller jeg om Aksel, sønnen vår, som er verdensmester i å prute OPPOVER. I Egypt en gang laget han oppstand i basaren ved å slå på 20 pund for en kamel av fargerike glassbiter hver gang den mer og mer panikkslåtte selgeren prøvde å presse prisen ned.

Mitt beste kjøp? Er det lov med menneskehandel (jeg tenkte jo på Charlotte)? Nei! svarer Dine Penger forskrekket. Da må det være en gitar jeg kjøpte for hundre pula i Kalahariørkenen i Botswana i 1999. Den er laget av en rusten, bulket, hullet bensinkanne med treskaft og tørkede tarmer til streng. Selgeren var en ung buskmann fra San-folket – fattig på penger og makt, men ikke på håp. Gitaren likner på et stort ! der den står på mitt kontor og minner meg om menneskets anlegg for å skape oase i ørkenen. Hver gang kreften går meg i mot, tar jeg gitaren på fanget, klimprer litt på den, ikke for musikken sin skyld, men for å holde håp mellom hendene.

2 kommentarer om “Mitt beste kjøp

 1. Herlig …..
  Takk for alle dine kloke refleksjoner …
  Bloggen din åpnes med spenning.
  Jeg må bare takke og takke ‘misjonæren fra Stavanger’,jeg er
  Stolt over at vi har deg som siddis……blir extra pluss at du skryde av Røst, Orre og Grønnland . Det blir kanel,sukker og smørøyet på grøten!!!!!!
  Håper at du og din nære flokk vil ha en fine helg,
  Hilsen Bente

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s